Hongerige Wolf

Hongerige Wolf is de tweewekelijkse nieuwspodcast van Dagblad van het Noorden. In elke aflevering word je bijgepraat over één belangrijk nieuwsonderwerp, verteld door betrokkenen en journalisten van onze krant. De presentatie is in handen van Marjolein Knol.

Lachgas: dodelijke drug of onschuldige ontspanning?

October 10th, 2020

Het lijkt inmiddels heel normaal in het uitgaansleven: even een ballonnetje doen. In onze tweewekelijkse podcast Hongerige Wolf duikt verslaggever Marjolein Knol in de wereld van het lachgas. Daar stuit ze op veel geheimzinnigheid, grote onwetendheid en een spannend verdienmodel.

Sinds 2016 rukt het op als genotsmiddel, vooral onder jongeren. Onschuldig vermaak? Of ongewenst gedrag? Steeds meer gemeenten nemen maatregelen om de verkoop en het gebruik onder controle te krijgen. Met ingang van volgend jaar komt er meer regelgeving. 

Vooruitlopend maken verslaggevers Matthijs Sorgdrager en Roelof van Dalen een korte documentaire over het lachgasgebruik in de stad Groningen. Ze gaan de straat op, praten met gebruikers en leren van verslavingsexperts. Marjolein volgt hen en laat zich bijpraten over het plezier en het gevaar.