Hongerige Wolf

Hongerige Wolf is de tweewekelijkse nieuwspodcast van Dagblad van het Noorden. In elke aflevering word je bijgepraat over één belangrijk nieuwsonderwerp, verteld door betrokkenen en journalisten van onze krant. De presentatie is in handen van Marjolein Knol.

Wordt de moord op Els Slurink eindelijk opgelost?

January 30th, 2021

Wie vermoorde de 33-jarige psychologe Els Slurink? 24 jaar na haar dood houdt die vraag houdt nog altijd veel mensen bezig. De politie brengt de zaak opnieuw onder de aandacht van het publiek in Groningen.

Als je de afgelopen weken in Groningen bent geweest kan het je bijna niet ontgaan zijn. Op honderd plekken in de stad hangen posters met daarop een foto van Els Slurink. In de nacht van 21 op 22 maart 1997 in haar eigen huis werd vermoord de dader is nooit gepakt. Onze twee wekelijkse podcast Hongerige Wolf neemt de zaak opnieuw onder de loep.

De moordzaak kent vele scenario’s, maar de politie heeft reden om aan te nemen dat Els om het leven is gebracht door een onbekend. Een dief of insluiper die op haar spullen of lichaam uit was. Dagblad van het Noorden journalisten Marijke Brouwer en Willem Dekker maakten eerder deze serie verhalen over de zaak. Het verhaal is ook te beluisteren in de podcast serie In het hart geraakt.